מהי תיירות פנים ומהי תרומתה?
[fusion_builder_container hundred_percent="yes" overflow="visible"][fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_1" background_position="left top" background_color="" border_size="" border_color="" border_style="solid" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="no" center_content="no" min_height="none"]
כאשר מדובר על תחום התיירות, נהוג להבחין בין תיירות חוץ לתיירות פנים. תיירות חוץ מתארת את כל האנשים אשר אינם אזרחי מדינת ישראל, ואשר מתגוררים דרך קבע במדינות אחרות, ומגיעים לביקור בישראל – כאמור לצורכי טיול, ביקור קרובי משפחה, נופש, צליינות דתית, וכיו"ב. תיירות פנים לעומת זאת, מתארת את תושבי ואזרחי ישראל עצמם, אשר נוהגים לנפוש בתוך המדינה במקומות שונים, לטייל בה, וליהנות משפע האפשרויות שלה. תיירות הפנים חשובה, משום שהיא מקור הכנסה קריטי לבעלי עסקים רבים בישראל, ולכן היא מהווה מנוף בפיתוח הכלכלה.
קצת פרטים על תיירות פנים בישראל
- סך הלינות אשר נרשמו בשנה זו בבתי מלון, מבחינת תושבי מדינת ישראל, היו לא פחות מ 12 מיליון לינות. מדובר על יותר מ 50% מסך הלינות שנרשמו בישראל באותה שנה (בהשוואה ל 10 מיליון לינות של תיירים מבחוץ). כלומר – תיירות הפנים בישראל מהווה את רוב התיירות בישראל ככלל.
- אם נכליל בנתוני תיירות פנים גם את הלינות בקיבוצים, אכסניות נוער, חוות מדבר וכיו"ב – נגיע כבר למספר של 16 מיליון לינות. כלומר, 4 מיליון לינות של ישראלים במקומות שאינם בתי מלון.
- התפוסה השנתית הממוצעת לבית מלון עמדה על 66%. יש לקחת בחשבון שזהו ממוצע בין חודשים עם ביקוש נמוך לחודשים עם ביקוש גבוה.
- הביקוש ללינת פנים עלה בערים הגדולות תל אביב וחיפה, וזאת על חשבון כל המחוזות האחרים.
- סך ההכנסות דרך תיירות פנים בישראל, עמדו בשנה האחרונה על לא פחות מ 10 מיליארד ש"ח. הדבר מהווה קצת פחות משליש מסך ההכנסות בכלל שרושמת ישראל מענף התיירות, שהוא 35 מיליארד ש"ח.
- למרות העלייה בביקוש במלונות בת"א וחיפה, עדיין רוב ההכנסות שמנינו זה עתה, מגיעים מבתי מלון ומתחמי אירוח באילת, ובאזור הצפון בכללותו (צימרים ביישובים קטנים, וכיו"ב)
- ההערכה כיום היא כי יש כ 200 אלף איש אשר מועסקים באופן מקיף בענף התיירות, ומדובר על 5% מסך המועסקים בישראל. אם נבחר להסתכל על האנשים שעוסקים באופן ישיר בלבד בענף התיירות (שירות בבתי מלון, הסעדה באזורים תיירותיים וכיו"ב) – נגיע ל 100 אלף איש.
- סדר הערים שמציעות שירותי תיירות בדגש על בתי מלון, לפי כמות יורדת: ירושלים עם 70 בתי מלון, תל אביב עם 52, אילת עם 50, טבריה והכנרת עם 46, וים המלח עם 11.
- יש בישראל כ 13 בתי ספר שדה ו 10 אכסניות נוער – רובם ככולם מתמקדים בעיקר בתחום של תיירות פנים ומציעים סה"כ כמעט כ 10 אלף מיטות.
רוצים גם אתם לטייל בישראל?
אנו רואים שהביקוש עבור שירותי תיירות פנים הוא עצום, וכל אחד נהנה לטייל גם בארצו הקטנה והנעימה. אתר Travel Market, בניהולו של מורה הדרך מקצועי מציעה לכם חוויה ייחודית. מורה הדרך ייקח אתכם לסיורים פרטיים בכל רחבי ישראל, לקבוצות בכל גודל. תור מייל כוללת שירותים ייחודיים כמו טיולים בשלל שפות, טיולים בהתאמה לקהל עסקי, טיולים בישראל וירדן ביחד ועוד.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]